hits

Lag

Semifinalens beste 11er

Av Øyvind Garnes Loftheim


Foto: Javier Soriano / AFP scanpix

Semifinalistene i Champions League er klare: Bayern München, Barcelona, Borussia Dortmund og Real Madrid.

Disse fire lagene har alle fantastiske fotballspillere, men hvordan hadde laget sett ut dersom du måtte plukke ut 11 spillere - tre spillere fra tre lag og to spillere fra ett av lagene?

Min utvalgte ellever hadde nok trolig sett slik ut:

 

(4x2x3x1) - Spillestil: Ballbesittelse mot etablert, hurtige overganger med mange spillere, stort fokus på ballgjenvinning, men jeg vil også at laget mitt skal ha den fysiske dimensjonen som gjør at de passer mot all motstand. Som jeg pleier å si: Tyskland-taka - tiki-taka for human beings. 

 

Manuel Neuer (Bayern München) - Verdens kanskje beste keeper. En verdig avtaker for Oliver Kahn på det tyske landslaget. Har alt en toppkeeper trenger: reaksjonsevne, rekkevidde, god med ballen i beina, sterk psyke, god konsentrasjonsevne, og god i feltet. Komplett. Kun 27 år gammel - ingen alder for en keeper.

 

Dani Alves (Barcelona) - Verdens beste back? Offensiv, sterk, rask, løpssterk, gode innlegg, og en god pasningsspiller. 

Mats Hummels (Borussia Dortmund) - Kanskje ikke blant de to beste midtstopperne i semien, men tyskeren har god plasseringsevne, er god i duellene, og komfortabel med ball. Kan ta med seg ballen opp i midtbaneleddet.

Raphael Varane (Real Madrid) - Franskmannen har alt - hurtighet, duellstyrke, smartness, ballferdigheter, og er god på hodet. 

Fabio Coentrao (Real Madrid) - Opp og ned denne sesongen, men på sitt beste er han fantastisk. Utrolig solid defensivt når han gidder, som i El Clasico, og er villig med offensivt ellers. Vært preget av utenomsportslig trøbbel denne sesongen, dessverre.

 

Xavi (Barcelona) - Traff på 100% av pasningene (96) mot PSG på onsdag. Unik på mange måter - Xavi er verdens beste pasningsspiller. En spiller som kanskje ikke passer ethvert lag, men som et ethvert lag ville bygd laget rundt.

Bastian Schweinsteiger (Bayern München) - Tyskland-takaens Xavi - har fysikken på sin side, men har god teknikk, god arbeidsmoral (som alle tyskere), og er en god pasningsspiller. Gir laget mitt mer defensiv trygghet, samt at han passer inn i pasningsfotballen jeg ønsker å spille.

 

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) - Verdens nest beste fotballspiller. Portugiseren er komplett. Perfekt både mot etablert og på kontringer.

Marco Reus (Borussia Dortmund) - Den hurtige tyskeren har en utrolig nese for mål, til tross for at han spiller i en litt tilbaketrukken rolle. Bøtter inn mål for Dortmund, både på langskudd og på mer konvensjonelle måter. Takler Tyskland-taka på en ekstremt bra måte. 

Arjen Robben (Bayern München) - En av de beste spillerne i gruppen bak Ronaldo og Messi. Nederlenderen har en fart og et rykk som gjør han i stand til å gå forbi hvem som helst. Husk tilbake til EM 2008 under Van Basten - da spilte Robben kanskje sin beste fotball noensinne. Magisk kontringsspiller, god mot etablert, og mål scorer han jammen meg også. 

 

Lionel Messi (Barcelona) - Verdens beste fotballspiller gjennom tidene. Ytterligere kommentar overflødig. 

 

Hvordan hadde ditt lag sett ut?